Aug 30, 2014, 4:26 PM  

Среднощен пристан 

  Poetry » Civilian
812 0 3

       Среднощен пристан

 

Самотни острови в съня си търся,

розово-златисти, диви брегове,

води кристални с палави русалки,

просторни небеса и тихи ветрове.

 

Местенце чудновато щом намеря,

дворец от пясък там ще построя,

хамак от клони палмови ще вържа,

унесена в мечти ще помълча.

 

Ще ходя боса, бавно ще пристъпвам,

владението свое да не разруша,

че този пристан за душата моя е

едничък в тези смутни времена.

 

Красиви стихове ще пиша на брега,

свободни, дръзки, нежни, вдъхновени,

а тази нова, толкова желана свобода,

в реалния живот ще претворя.

 

По лунната пътека с вятъра ще тичам,

загърбила житейските си страхове,

с русалките в морето ще танцувам

и песните им нежни,ще пея от сърце.

 

Когато утрото погали ме с усмивка

и уморена се сбогува с мен нощта,

от приказния остров няма да остане

дори най-мъничка следа.

 

Но, ако някога поискам пак да полетя

свободна и безгрижна през нощта,

самотен бряг отново ще намеря

и път към него в моята душа.

 

Радостина Ангелова-Тина

30/08/2014

 

© Радостина Дианжело All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Благодаря ви Стойна и Елена!Вашите коментари и оценки са много важни за мен! Бъдете здрави!
  • И в това прекрасно стихотворение стиховете ти са много красиви.
    Създала си прекрасни и мечтани светове.Поздрав!
  • Хубаво е, Тина!
    Никой не може да ни отнеме мечтите и света, сътворен в тях.
    Поздрав!
Random works
: ??:??