На сцената на нашия живот
в различни пиеси с теб играем.
В синхронна пауза между тях
се срещнахме във приказка наяве.
Като на пъстроцветен маскен бал
носехме блестящи, ярки маски.
Аз бях принцеса, а ти – крал.
Перото на живота ни омая с ласка.
Самозабравили се в краткия антракт
не искахме да зърнем края
на междупиесната игра – от пълен мрак
тя беше ни пренесла в рая.
Завесата на сцената се вдигна пак
и действието продължи безславно.
Събуди ни от унеса във сивия сумрак
и всеки към историята си се завърна.
Не успяхме да направим обща сцена в този филм,
но поне мечтаехме антракта да е вечен.
Историята ни се оказа тъжен водевил
без дим, цветя, аплаузи – бе обречена.
Сега в гримьорната свалихме маските и пак
напудрихме се щедро. Зад кулисите
очакваме реда си в този жалък фарс.
Но във антракта, знам, животът ще ни викне пак на бис!
© Хел All rights reserved.