Sep 27, 2007, 10:23 PM

Стачна 2007-ма 

  Poetry
474 0 9



Престижно някога било
и тъй останал е завет:


да има селото школо,
да има даскал, поп и кмет.

Да бъдеш поп е бизнес днес,
и кметски избор е логичен,

но никой няма интерес
да стане даскал безпаричен.


Да се раздава от сърце,
децата с обич да зарежда,


а да живее, всъщност, зле,
подтиснат и без грам надежда.


Да топли своята душа
от детските усмивки само,


защото парното е скъпо,
 за ток пари отново няма...


Макар и стожер на духа
 учителят и той човек е,


семейство има и деца
 и техният живот нелек е.


Навярно хич не е случайно,
че в ъгъла духовността е.


За даскалите, не е тайна,
 правителството ни нехае.


Навярно трябваме им в клетки,
 дори без мисъл във главата.


Омръзна ни от тънки сметки,
достоен труд - добра заплата
!

© Мария Борисова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??