Feb 18, 2021, 9:41 AM

Стара песничка 

  Poetry » Other
178 2 9

Стара песничка

не знам защо причух…

Честно –

нямам нито глас,

ни слух,

Но…

Уви,

в главата ми все песничка звучи.

Днешна, тая –

не оная,

дето пееше момчето

на скалите и в снега…

И се носи сега:

Всяка сълза

почва така –

с поглед, целувки и смях.

Ти се засмя,

махнах с ръка,

после към теб полетях…

И може би…

И може би…

Но реалността ни надви.

Ти се засмя,

не пуснах сълза -

свих тез крила,

пак на земята паднах…

И може би…

Не знам,

но не би…

Само една самота…

Без теб,

момчето,

песента…

И младостта…

 

https://www.youtube.com/watch?v=wup_v0QVr3I

 

 

 

 

 

© Георги Коновски All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??