Jun 6, 2007, 11:40 AM

Стари рани 

  Poetry
710 0 2
Остаряхме, остаря  с нас и мъката,
заглъхна бавно с всеки миг живот.
Колко измина, спрях да броя,
всяка година, всяка любов!

Остаряваме, но не остарява с нас времето,
то вечно препуска край нас,
върти света, среща, разделя,
преобръща съдби с минути, с лета!

И все пак нищо не е променено
само отвън, само блести!
Светът е същият, но не светът във мене,
с годините той бързо се руши.

И старите рани спят във него,
непробуждани с години, с векове...
Те са незрими, макар  като белези,
аз нося ги във своето сърце.

И щом случайно срещна те на пътя,
свел глава с посребрели коси,
 аз виждам как носиш ги и ти като товар
                                                    на гърба си -
стари рани от незабравими дни!!!

© Кристина All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??