Sep 15, 2010, 9:37 AM

Старите снимки 

  Poetry
747 0 8

Знаеш ли, вчера си мислех

за старите снимки на младите хора...

Пак ме поглеждаш със присмех,

когато започна така да говоря.

 

Виж, ето тази, с цветята -

не помниш ли, беше на двайсет години.

Спряхме се там, край реката

и чакахме цветна вода да премине.

 

Тука пък, аз – на хорото.

Подскачам несръчно на нашата сватба...

Кой ми прошепна в ухото,

че тъщата, сякаш, съвсем не се радва?

 

Двете близначки! Как беше -

една акушерка ти пееше песен,

някой там силно крещеше...

Запомнил съм времето – осем и десет.

 

Гледай, това е морето!

Такава красавица беше тогава...

Пазиш ли тази барета?

Така преминава световната слава.

 

Тези са нови, не гледай.

Макар че са лъскави, ние сме стари.

Виждаш ли колко сме бледи,

в очите ни вече не тлеят пожари.

 

Чакай, не бива да страдаш,

недей да се взираш в това огледало.

Виж се в очите ми – млада,

красива, готова за ново начало.

© Вакрилов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??