Apr 20, 2010, 8:30 PM

Старият друм 

  Poetry
989 0 4

 Ето го пътят,

 с асфалт, ожулен от кръпки,

извил е влажна и сива снага,

охлузен е  и е целият в дупки,

със стари следи от  добри времена.

 

Понесъл е òсите на своето време,

във спомени бавно назад ни завръща,

до завоя, до селото, дявол го вземе,

до сивия мъх на старата къща.

 

Бавни и тежки,

увити в ефира на лятна омара, трептят

спомени, носещи цвета на полето,

във плен на житата стоят.

 

Прах във спирала на тиха вихрушка

от полския вятър подета снове,

напред и назад по друма се люшка

и води нанякъде, незнайно къде.

 

Там е големият вир на реката,

покрити с напукана кал брегове,

погълнал безгрижната глъч на децата,

заприличал е вече на  сухо дере.

 

Тихият двор  на старата къща,

потънал в треви и капки роса,

носталгия по студеното утро завръща,

затоплено с огън от фея добра.

 

© Димитър Георгиев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??