May 1, 2014, 8:15 PM

Стига! 

  Poetry
425 0 2

Цял живот каквото трябва правих,

само да живея май забравих!

Сливах се със сивото в тълпата.

Следвах, нямах мисъл във главата.

Слушах чуждо мнение

и не взимах никакво свое решение.

Лоботомията ми бе дълбока,

набито до кокал бе общото мото.

Бях хваната в клетка желязна, коварна.

Не търсих и изход, бях слята с мъглата.

Бездушна овчица, горката...

... Но стига! 

Това бе!

Дотук!

Аз приключих!

Надигнах се!

Очи отворих!

Простора съзрях!

Сега ще се боря до края!

Живот ще живея без повече страх!

 

 

© Диана Бунева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Човек трябва не само да носи компаса със себе си,но и да го поглежда,за да знае къде се намира!
    "...Очи отворих!
    Простора съзрях!..."
  • Нека! Живей го тоя живот
Random works
: ??:??