* * *
Една любов, като кървяща рана,
която искам да забравя!
Една любов, живяла в двама,
в бутилка бренди да удавя...
Във бара, сам, във сепарето,
едва мъждука мека светлина,
обгърнат с дим и с мисълта където,
живее в мене... спомен за жена...
Наливам Бренди, лед - цигара,
отпивам, за да се отпусна,
а болката... със Нея разговаря...
В един рефрен, самотен и... безвкусен...
Една любов - кървяща рана!...
Как бих желал да я забравя,
душата празна и... издрана,
със нокти спомени заравя...
Последна глътка и гася цигарата...
Бутилката - едва на половина...
Защо все още съм на... гарата?
Та... Тя, отдавна си замина...
Стъпките отекват по площада,
изсвирва влак, а ехото го връща,
душата ми... стоп кадър безпощаден,
Любов и Болка...
в него се прегръщат...
* * *
© Валентин Желязков All rights reserved.