Jul 18, 2006, 10:52 AM

Страхът 

  Poetry
788 0 6
Страхът е неотлъчно в нас
и аз до болка се страхувам.
Дори когато смея се на глас
притихнал страх, прикривам.
Не съм сгрешила, грях е този страх
приспиващ в мен  онази сила,
да се преборя с подтискащата власт 
на страха прекършената воля.

Не искам мен да покорява ,неговата сила
и с болката да ме притиска , да ме смила!
Началото на мъдростта е страх от Бога,
но не страхът да имаш човешка, своя воля!
.....................
"От всичко много се страхувам",
така е казал Масутацо Ояма-
създателят на стила Шотокан,
с замах изтръгнал на бика рогата.

© Евгения Тодорова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??