Jan 1, 2016, 1:25 PM

Страничка (от тефтерче) 

  Poetry
321 0 7

Моите девет орисници
са ме кръстили Вятър.
Все съм в черните списъци,
че ти разбърквам платната.
Младенци не съм раждала.
Не съм непорочно зачевала.
Нито съм платна белила.
И в чешми не съм вграждана.
И от онези не съм-вечно галени
по тънките пръсти,
по белите глезени...
Леки звуци не ми лее името
в акапелния писък на вятъра.
Не от тях съм.
Не съм толкоз глезена.
Нощем самичка си пия мастилото.
Но - ако ти трябва приятел
да ти завърже съдраната вена, 
имам йод.Също бинтове.
Обади се! Във указателя
срещу цифрите пише:
Миглена
 

© Миглена Цветкова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??