Feb 4, 2010, 12:03 AM

Студентска 

  Poetry » Other
471 0 6

 

 

                      На внук ми Георги Магеров

 

Кой утрото изпи на екс

и слънцето навън прежури,

а в кинескопа с телетекст

предрече дъждове и бури?

 

Пак цяла нощ екрана блед

приспал го, светел е тревожно

и холеричния съсед

е чукал по стената морза.

 

Дали дълбокият му сън

спасил го е от пререкания?

А колко светло е навън,

една неспирна вакханалия.

 

Набързо скочил в панталон,

със хапка сандвич във устата,

бръсначка, спрей, одеколон,

пергел, моливи и листята.

 

С трамвай изпълнен от копнеж

пристига в пъстри оперения

полуразбудена младеж

за лекции и упражнения...

 

Дали се става по-богат

от сънища и телемания? -

Не знам, но безнадеждно млад

един студент купува знания.

© Иван Христов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??