Jun 10, 2015, 4:29 PM  

Стъпките на любовта 

  Poetry » Love
357 0 4

 

Ден се ражда и смрачава

дъжд заръси, слънце грей 

стих за теб, любов-жарава,

спрягам в ямб или хорей.

 

Нощ се кротва и звездите

затрептяват в небосвод.

Само ти, любов, с юздите

на Пегаса сменяш  ход.


Преминават тъй сезони

на любов, с финес и стил,

и стихът ми ритъм гони

в амфибрахий и дактил.


Ако някой ми посочи

на анапест песента,

тя ще бъде пак отроче

все на нея – любовта!




 

 

© Иван Христов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??