Сухите сълзи
Коварна е понякога съдбата.
Колко болка може да ти причини!?
Дори цялата болка на земята
да изсипе в слънчевите летни дни.
Колко сълзи можеш да излееш
в леглото, останало студено!?
Където вече няма никой,
където е сърцето, до болка ранено!
А когато вече свършат всичките сълзи?
Какво ще стане след това!?
Не искам в стаята самотна
и аз самотен да умра !
И ето, че идват сухите сухите сълзи.
Казват, че от тях боляло много.
Но май това са скапани лъжи,
на хора с разбити мечти.
Сухите сълзи са нещо тъжно.
Изпразнени от всякаква емоция.
Куп разхвърляни вестници
със поредната фалшива промоция.
Сухите сълзи са нещо странно.
Плачеш, а не си личи.
И дори не свеждаш поглед
пред погледите на хорските очи.
Но през тях се вижда самота
и любов, удавена във алкохол.
Сякаш резервата на футболна звезда
ти отбелязва кърваво-фамозен гол.
Куп разхвърляни вестници
подмята вятърът навън.
Това изцяло те разтърсва,
сякаш те поваля гръм.
Нима това са сухи сълзи
от чуждо сърце, изстинало от самота;
от нечии празни, тъжни очи;
от нечия чужда, но позната съдба !?
Тогава се оглеждаш със поглед изумен.
Цялата улица е в разхвърляни вестници.
Вятърът безцелно ги подмята навън,
сякаш иска от тях да почете.
Сухи сълзи има навсякъде!
Любов & самота по целия свят.
Любов, която ще срещнеш някъде
и нов живот, от мрака излят,
но не на този свят!
Nick DRACULA
© Антон Городецки All rights reserved.