Светлина, свещена Светлина,
твоят полъх милва ме в съня.
Светлина, струяща Светлина,
с теб започва всеки път денят.
Светлина, зовяща Светлина,
с Огън палиш моята душа.
Светлина, безкрайна Светлина,
в теб откривам свойта чистота.
Светлина, искряща Светлина,
с трепет чувствам в тебе Любовта.
Светлина, могъща Светлина,
прегърни ме - твой съм аз сега.
Светлина, Божествена Зора,
озари и възроди Света!
© Ангел Филипов All rights reserved.