Jan 26, 2024, 9:08 PM

Светът 

  Poetry » Love
89 2 0

 

Мисля ли за теб, в нощното небе,

мисля ли за теб и в денят забързан?

Мисля ли за теб със първите лъчи,

мисля ли за теб с първата звезда?

 

Мисля ли за теб в съня си щом заспя,

мисля ли за теб щом отворя си очите?

Мисля ли за теб щом те помня всякога,

мисля ли за теб щом те копнея сега?

 

И възможно ли е времето в миг да спре,

но светът да се върти и върти отново?

И възможно ли е да не ми стига дъха,

щом когато те гледам замлъква света?

 

А сърцето ми лудо препуска в галоп,

щом до устните ми стигне дъхът ти?

Тогава да, да, за теб аз само мисля,

щом сега с теб превръща се в безкрая?

 

И ако дъхът ми в твоя ще секне света,

сърцето ми в твоето сега примлъкни!

И ако да обичаш означава всичко това,

дори светът да се върти, аз ще поспра!

 

 

© Лили Вълчева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??