Мисля ли за теб, в нощното небе,
мисля ли за теб и в денят забързан?
Мисля ли за теб със първите лъчи,
мисля ли за теб с първата звезда?
Мисля ли за теб в съня си щом заспя,
мисля ли за теб щом отворя си очите?
Мисля ли за теб щом те помня всякога,
мисля ли за теб щом те копнея сега?
И възможно ли е времето в миг да спре,
но светът да се върти и върти отново?
И възможно ли е да не ми стига дъха,
щом когато те гледам замлъква света?
А сърцето ми лудо препуска в галоп,
щом до устните ми стигне дъхът ти?
Тогава да, да, за теб аз само мисля,
щом сега с теб превръща се в безкрая?
И ако дъхът ми в твоя ще секне света,
сърцето ми в твоето сега примлъкни!
И ако да обичаш означава всичко това,
дори светът да се върти, аз ще поспра!
© Лили Вълчева Всички права запазени