Oct 9, 2010, 12:59 AM  

Събор 

  Poetry » Other
638 1 4

 

                                                                                Облаче бяло във чуждо небе.

Пее гората зелена.
Кървави дири остави след теб.

Кой ще те върне при мене?
Имаше птици преди векове.

Литнаха дружно на запад.
Нямаше кой да ги спре. Да ги спре

да не отиват нататък.


Под опустялото родно небе

Тъмно хоро-орисия.
Плачат за щерки и синове

птици в народни носии.

© Росица Младенова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??