Oct 13, 2012, 6:24 PM

Съд 

  Poetry » Love
595 0 1

Сега съм пред жестокия ти съд,

обвинен съм във това, 

че подкупил съм аз твойта плът

със влюбени неистинни слова.

 

Наказвай ме както решиш.

Дори със най-суровата присъда.

Но знай, любима, че грешиш.

Лъжец не съм аз бил, не ще и бъда.

 

Не съществува в мене „ долна страст”,

във която ти ме обвиняваш.

Тогаз аз бях напълно в твоя власт,

но ти във ролята на съдия забравяш.

 

И сега, другарко съдия,

повярвайте на своя подсъдим.

Страстта във вас по-първа избуя,

а после в мене, вашия любим.

 

Дойде във тебе първа тя

и подари ми твоите цветя.

 

1970

© Динко Милев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??