Jan 2, 2018, 4:47 PM

Сълза 

  Poetry
736 11 14

 

Аз бях сълза преди да се родя,

избликнала под клепките на мама –

най-радостната трепетна сълза,

очаквана и толкова желана!

 

Бях още дух и нямах още плът,

но учех се живота да обичам –

преди да видя бащиния кът,

преди да срещна своето момиче!

 

А днес седя до майчиния гроб...

и искам тихо песен да запея

за тази, дето даде ми живот...

Преди сълза от обич да пролея!

© МАРИАН КРЪСТЕВ All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??