May 4, 2021, 3:29 PM  

Сълза след тръгващата зима 

  Poetry » Other
288 2 8

СЪЛЗА СЛЕД ТРЪГВАЩАТА ЗИМА

 

Аз бях ли тук, или не бях?

Снегът пристигна неочакван

и шепа мрачен клисав смях

разпръсна върху булеварда.

 

До бяло може да боли,

след бялото е много тихо.

Тополите като игли,

във облаците се забиха.

 

И те кървяха. Ден и нощ

заливаха града с мастило.

Как лесно е да станеш лош,

щом няма никой да те милне?

 

Врабецът дълго рови в мен

преди към стряхата да литне,

кълва̀ носа ми вледенен

и копчетата антрацитни.

 

Не ми монтираха сърце

да стопля босите крачета.

И ето че го няма днес.

Изчезна с чорлавата чета.

 

А после плаках от любов,

разбрах, че много ще ми липсва.

И всяко ледено кълбо

от мен във локва се разплиска.

 

Пробожда ли я тънък връх,

раззеленил се нетипичен?

Така научих що е смърт

за нов живот в едно кокиче.

© Валентина Йотова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??