Nov 15, 2008, 7:36 PM

Сълза в балон 

  Poetry » Other
1217 0 15

Ще вляза през портите в тъжната крепост,

следи ще разровя, ще плюя прахта,

дихание нежно в признание с трепет

ще търся с поредните болки в плътта.

 

Ще взема сълза, в балон ще я сложа,

прозрачно да грее с кристална тъга,

мечтите утаечни в съд ще положа,

ще пазя сълзата от дявол с рога.

 

Ще вдигна колони, кристални чертози,

ще търся изгубен в пустинята път,

разбил до полуда измамни залози,

прегради ще сложа пред пагубен съд.

 

Обрекъл душата на скръб и проклятие,

прекрачил в покои с отровни стени,

ще пазя сълзата за ново разпятие,

отрекъл от себе си грях и вини.

© Димитър Станчев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??