15.11.2008 г., 19:36 ч.

Сълза в балон 

  Поезия » Друга
1219 0 15

Ще вляза през портите в тъжната крепост,

следи ще разровя, ще плюя прахта,

дихание нежно в признание с трепет

ще търся с поредните болки в плътта.

 

Ще взема сълза, в балон ще я сложа,

прозрачно да грее с кристална тъга,

мечтите утаечни в съд ще положа,

ще пазя сълзата от дявол с рога.

 

Ще вдигна колони, кристални чертози,

ще търся изгубен в пустинята път,

разбил до полуда измамни залози,

прегради ще сложа пред пагубен съд.

 

Обрекъл душата на скръб и проклятие,

прекрачил в покои с отровни стени,

ще пазя сълзата за ново разпятие,

отрекъл от себе си грях и вини.

© Димитър Станчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??