Feb 1, 2011, 1:35 PM

Сълза в окото 

  Poetry » Other
1275 1 11

Кървяха залези

по билото на дните.

Не можеше Зората да разсъмне.

Бог ругаеше от висините,

че мрежите си във пустини

бе успял да хвърли.

А рибите

Го гледаха с почуда.

(изяли бяха чудесата)

Припляскваха надуто със опашки,

повярвали, че нещо значат.

Отчаян ангел

хвърли си крилата,

сълзи мънистени брои си.

Една сълза неволно се търкулна

в окото на синчец.

И го разлисти.

 

© Лъки All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??