Dec 4, 2013, 1:56 PM

Сънят на войника 

  Poetry
467 0 2

И отново той насън се обръща...

Кой е той - един войник.

Завърнал се е при милата в къщи

с набразден от битките лик.

 

Пенсионирал се е - и не воюва.

Ала не е чак толкова стар.

Знае свободата колко струва -

и е гасил пожар след пожар.

 

Той воювал е дълго с тъмата.

Обикалял е надлъж и нашир.

Още не е забравил войната -

ала вече мисли за мир.

 

Тя му шепне - но той не я чува.

И естествено, притеснена е тя.

Ала всъщност войникът сънува

пеперуди... А и цветя.

© Стефан Янев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??