Apr 4, 2009, 8:35 AM

Състезание по поезия 

  Poetry » Other
1868 0 7

 

Състезание по поезия

 

Събудих се в една неделна сутрин,

в главата нещо трайно ми бръмчеше...

Дали, че вчера викнах на съпруга,

или мълком някой ме „солеше"?

 

Взех хартия лист и химикалка,

никога кафето не пропускам -

„на кафе" започнах да си драскам

и естествено „драскулка" се получи.

 

Разместих дума, две и отначало,

прочетох го около десетина пъти.

„- Ура!  - Та аз съм поетеса цяла!

- Отде пък гениална се извъдих?"

 

Ала поезията моя е такава -

като дрешка втора употреба.

На първи поглед тя те впечатлява,

на втори пък е - дрипа неугледна!

 

Хайде да направим състезание

по „Без смисъл подредени рими"!

Включвам се! И с мъничко старание,

убедена съм ще грабна първа приза!

 

29-03-2009

 

 

 

© Десислава Вълова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??