Детство наше толкова кратко,
всеки спомен към теб ни връща,
детство наше толкова сладко –
на горчивия живот то отвръща.
Всички тайни в усмивка скрити,
с обещание никому да не разкаже,
детство наше, минало вече си ти,
а толкова липсваш, че боли даже.
И все пак бързахме да пораснем,
докато то искаше да ни подскаже,
че някога в спомена си ще гаснем,
а животът с покорство ни накаже.
Пораснали деца – това сме ние,
чийто живот зависи от джоба,
затова мечтата на детството ни е
да го помним така чак до гроба.
© Никица Христов All rights reserved.