Jul 28, 2011, 8:32 AM

Така ми липсва... 

  Poetry
982 0 21

Така ми липсва старата върба,

дъхът на окосената надежда,

лозницата с прекършени крила,

забравената в одаята прежда,

 

усмивката на топлата чешма,

стомната шарена на мойто детство,

кавалът стар, на дядо песента,

скринът на баба, недописаният дневник...

 

Така ми липсва трънчето в петата,

на спомена коляното охлузено,

водният дух на вярата, реката,

вирът дълбок на миналото бъдеще,

 

черницата, от бяло натежала,

захвърленият сърп на самотата,

на мислите изгубеното стадо...

Така ми липсва истинското лято!...

© Веселка Стойнева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??