Jan 24, 2008, 4:53 PM

Там, където има ''нас''! 

  Poetry » Other
1004 0 4

Там, където има ''нас''!

 

Преди да падне мрак и луната в сърп да се извие - ела при мен!
Ела под залеза смутен, да видиш как аз гола, боса бягам,
съблякла всяка от лъжите, отрекла всяка суета.
Че ти ме искаш друга - идеална, без вина.
А къде тогава аз да скрия същността?

 

Не плета аз вече паяжини красиви,
не говоря думи бледо сиви.
Не желая скулптора да бъда,
изваяна от твоята присъда!

 

Не чувам вече глухи крясъци сега,
не виждам цветни сенки без лица.
Във твоя свят оставям ''вас''.
Отивам в друг, във там, където има ''нас''.

 

И нека видя аз сълзата - бляскава, горчива. Прекалено тежка, ала справедлива.
Сълза, отронена за мен! Във моя чест, във моя ден!
Че, може би, разбрал си какво си имал и окрал...
Една съдба от чиста светлина, една съдба, превърнал в пустота.

 


Във твоя свят оставих ''вас''.

Отидох в друг, във там, където има ''нас''.

© Гихйх Фхлкйхо All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • ти направо ме накара да се влюбя.......
  • "Че, може би, разбрал си какво си имал и окрал..." Никой няма правото да краде особено любов- подарявайте любов! Мн е искрено
  • Не желая скулптора да бъда,
    изваяна от твоята присъда!

    Във твоя свят оставих ''вас''.
    Отидох в друг, във там, където има ''нас''.

    Браво, Драв, стихът ти ме изпълни !!! Много, много ми хареса !!! Прегръдки !
  • Много задълбочено и разтърсващо - хареса ми Браво продължавай все така
Random works
: ??:??