Nov 22, 2009, 3:31 PM

Танцуващи листа 

  Poetry » Landscape
1227 0 4

Ето, клонът се размърда,

птица се събужда сред листа,

дървото я прегръща, пожелава ù

полет и добра храна.


Утрото дошло е с капчица роса.

Слънцето пак бърза да освети половината Земя.


Под листото на дървото

гъсеница пълзи, гризе си спокойно -

"Ех, наслада за няколко щастливи дни”.


Дървото работа ще има, вода да разнесе из всичките листа,

красотата си да покаже, да оцелее пак до есента.


Вятърът напомня: „Хайде! танцувайте, листа,

един ден ще пораснете големи и високи

и ще видите от там Света."

© Венцислав Огнянов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??