Една тъмна жена,
полепнала с мрак,
в цвят карминов,
ухаещ на вино,
кадифена жена
на нощния праг -
един лунен копнеж
неотминал...
Една топла жена,
една глътка от дим,
с влажни устни -
разбъркани кичури...
Рамо,
шия
и
мигли...
В този миг, несравним,
всяка стъпка е
любов и обричане.
© Ели Деянова All rights reserved.