Jan 22, 2015, 9:29 PM

Татко 

  Poetry
474 1 2

             ТАТКО


Истината ще ти кажа, татко,

сега, когато ти не си до мен.

Пораснах, станах аз голяма,

но нямаше те да го видиш ден след ден.

Превърнах те във дума свята,

герой от приказките, образ с болка изграден.

С сълзи очите ми се пълнят,

сега когато ти не си до мен.

И малкото години с тебе изживяни,

са сякаш чужди и повече измислени от мен.

Къде са всички снимки черно-бели,

изтрити ленти, спомени запазени за мен.

Не можеш ли за малко да се върнеш,

така ми липсваш всеки ден,

и приказка да ми разкажеш,

дете да съм измислено от мен.

© Петя Петкова Димитрова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??