Театър
Не ги интересува кой е президента
тези, които на улицата спят.
Не ги интересува кой ги управлява.
Политиците, за тях не искат и да разберат.
Говорят високопарни приказки
за някакво измислено отечество.
Слагат си маски и нехаят
за изстрадалото човечество.
Всеки за себе си мисли
и управляващите не са по-различни,
Но в този театър на суетата
маските са им най-привични.
Септември, 2007 г
© Мария All rights reserved.