Oct 4, 2008, 11:42 AM

текст за четене по пълнолуние 

  Poetry » White poetry
1942 0 9

тя имаше половината

от историята

нагънати на ветрило секунди

отворена кутия

с единици и нули

настървено сричаше сбора

а

луната понякога му кроеше някакви

глупави истории

преди

девет

и настръхваше по ръбовете

куче

даже виждаше отделните съвпадения

в другата част на огледалото

преди да бъде покрито

после

обядваха

нещо несъществено за случване

и тирамису

тя се върна

преди да тръгне

разцъфтяла средно

и очевидно ярко

а

татуировката се разтичаше

от допир само

превръщаше се в думи

единици и нули за събиране

в онази част на огледалото

където не оставаше

после

четяха

текст за четене по пълнолуние

не много често:

когато се усмихваш,любов

ще ме намериш в онзи бряг на океана

където се сливат...

© Зорница Николова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??