Jun 20, 2013, 5:26 PM  

Терзания 

  Poetry » Other
326 0 3

Сърцето ми мъжко не е от стомана.

Душата ми болна - завита в памук.

Във мен не отеква гласът на камбана.

Оглеждам се често, не правя напук.

 

Очите ми гледат, но всичко не виждат.

Устата ми млъква и имам проблем.

Отвсякъде вятър и бури прииждат,

и гладен остава все моя корем.

 

Ръцете ми груби - с напукани длани.

Но имам надежди, а нямам късмет.

И всички бостани до корен обрани,

и всичко е, Боже, на "Сливи за смет".

 

Краката ми слаби и губят вървежа.

От спирка на спирка подгъвам си крак.

По много въпроси съм още невежа

и често сънувам, че губя се в мрак.

 

Главата ми бяла, уж много видяла,

готова е, Боже, да падне от меч.

И сякаш до днеска добре е живяла...

Че вчера - далече, а утре е сеч.

© Никола Апостолов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??