Oct 20, 2010, 4:15 PM

Ти 

  Poetry » Love
710 0 2

              

               Ти

 

Обичаш вино и кюфтета,

а пия аз вода.

Индира слушаш, за което

не знаех нищо досега!

Приятелят ти ми разказва

как много си се променил,

но колко си щастлив с жената,

която пак си приютил.

 

Какво ли знам за тебе? – Нищо!

И всъщност как да разбера?

Да разговаряш с мен не искаш –

в живота ти е само Тя.

 

Защо е нужно аз да страдам?

Не виждам ли? – Не си за мен!

Не те очаквам! Не те искам!

Не се промъквай в моето сърце!

 

Защо неканен идваш във съня ми?

Как стана част от мойто Де-еН-Ка?

И как проникна във кръвта ми!

Защо любов е равно на война?

 

Как можех аз от теб да се опазя?

Ти въздухът край мен си бил!

А аз се задушавах – и те вдишвах…

Сега в кръвта ми кислород си ти...

 

 

 

 

© Мария Маринова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??