Mar 23, 2022, 10:19 AM  

Ти и Аз 

  Poetry » Love
224 0 0

Ти. Аз виждам две очи. 

Прокраднат поглед устремен и лек.

Едва докосва моя и се скрива.

И толкоз плах, но търсещ, питащ.

Ти кой си там? Защо си толкова различен?

 

Ти. Аз чувствам две ръце.

Прегръдка искрена и толкоз силна.

Че спира моето сърце. 

Реалност? Мечта любвеобилна?

 

Ти. Аз виждам две гърди. Красиви, бели. 

Любов и щастие във себе си преплели. 

И чувствата ни сякаш избуели

След искрен и пороен дъжд.

 

Ти. Съмнения и черни облаци надвесени.

Но аз съм великан - разсейвам ги със дъх. 

Те идват на талази в мен и в теб. Обсебени…

И дъх ми не остана. Задушени сме.

 

Аз. Самси стоя и чакам твоя поглед.

И няма ни ръце и не останаха прегръдки.

Очите търсещи блуждаят непосрещнати.

Изгубени се лутат там и наш’те чувства.

© James Pentechen All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??