May 27, 2010, 2:59 PM

Ти ли си? 

  Poetry » Other
2002 1 28

Ти ли си?
Ти ли си онзи променлив вятър,
          който ме роши,
а после приглажда косата ми?
Ти ли си онзи -
с нежност и мирис на лято -
       бързо минаващ
и лесно разбиващ вратата ми?
Помниш ли?
Помниш ли как те събирах в шепи?
             После широко,
широко отварях ръцете си.
Можех дори да лекувам очите ти слепи,
а ти да поглеждаш понякога в себе си.
Аз ли съм?
Аз ли съм тази, която те чака,
           дето не спи,
докáто леглото не стане на езеро?
Давя се, давя...
но мога да спя под водата,
а моите сънища стават отгоре на лебеди.

© Елица Стоянова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??