Aug 9, 2017, 9:49 PM

Тих спомен за жена 

  Poetry » Love
497 5 6

Тих спомен за жена


Аз теб избрах измежду многото,
в очите ти съзрях сълзи,
в които слънцето пречупваше
калейдоскоп от светлини.
Защото биеше сърцето ти,
/макар само, макар бунтар/,
то още пазеше живеца си
от пролетната младост – жар.
И точно там във същността ти
красиво цвете аз посях,
напръсках го със аромати...
любовна песен му изпях.
На пръсти влязох във очите ти.
В душата ти посях пожар.
Разбуних чувствата ти, старите,
ръждив отключих катинар...
Не те целунах на раздяла,
а тръгнах, както бях дошла,
магийно призрачна и бяла...
тих спомен за една  жена.

© Таня Мезева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??