Jul 30, 2023, 11:57 AM

Тиха Обич 

  Poetry
491 3 2

ТИХА ОБИЧ

 

... аз ще си тръгна влюбен от света –

във хората, във птиците, в цветята.

Премина ли през Райските врата

Земята ще ми става все по-свята!

 

Ще гледам тихо нейния въртеж.

Душицата ми с обич ще си литва.

И всяка вечер ще си палвам свещ! –

за всички живинки в миг за молитва.

 

Да бъдат всички хорица добри.

Да се обичат – светли като братя!

Като се вдигна утре – призори,

най-благото си стихче да им пратя.

 

На облака да седнем с Господ Бог.

Да изкадим една лула тютюнец.

Луната върху мен да кривне рог! –

да се търкалят звездните валуни.

 

Забравен – миналото си чета.

Абсурд е Времето да ме загроби.

Аз бях човече – влюбено в света,

и ме помнете с тази тиха Обич.

 

24 юлий 2023 г.

гр. София, 19, 15 ч.

© Валери Станков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Уникална образност.
    На облака да седнем с Господ Бог.
    Да изкадим една лула тютюнец.
    Луната върху мен да кривне рог! –
    да се търкалят звездните валуни.
  • "Забравен – миналото си чета.

    Абсурд е Времето да ме загроби."
    А, няма!
Random works
: ??:??