Mar 10, 2013, 10:29 PM

Топлото море 

  Poetry » Other
559 0 0

С топли лъчи обгрижва ме морето,

те са като нежно ехо -

златисти като жълта пелена и

мокри като сутрешна роса.

 

Толкова красиво е морето пак, 

осветява с красотата си целия град.

Фина и по-крехка дори от перце 

чувствам се, когато застана пред великото море.

 

Но дори когато ме духат пролетните ветрове,

не се цупя, нито сърдя, а се усмихвам

широко на цялото море.

 

Обръщам се засмяна,

вдишала от морския въздух по много,

крача по пясъка отново и отново.

 

Оприличават ме на червен мак,

а слънцето усмихва ми се срамежливо

и ме вика да озаряваме морето пак и пак.

 

© Ани All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??