Не ми се обяснявай пред приятели.
Не ми минават номера безшумни.
Та връзката ни – тънка и разклатена –
крепи се на прозрачните ни думи!
Не вярвам във дежурните ти реплики;
във твойта гузна, съботна престореност,
когато носиш цяла чанта с еклери.
Или по-лошо – цяла торта с орехи...
Не ми понасят слабите ти ангели.
Не вярвам във фалшивата загриженост.
И мразя твойте правила. Досадни са.
Обичам свобода и котки. Рижави.
Не вярвам в многозъбите усмивки.
В пресиления смях. В сълзú пред хората.
Не вярвам, че дори ако поискам,
ще мога да харесам торта с орехи.
© Елена Биларева All rights reserved.
Чух шум. От счупени орехи...