Jun 9, 2013, 6:41 PM

Тост 

  Poetry » Other
787 0 13

 

                          „Да пием за красивите жени.”

                          Barona38 (Ивайло Терзийски)

 

Да пием за красивите жени!

Да пием... А за некрасивите? Едва ли...

За тях не са се водили войни.

И в стихове не ги е никой галил.

 

Красивите са... Ясно.То се знай -

Венера, Клеопатра, Мона Лиза...

Със тях в душата ни е ад и рай.

За тях играем с утроена миза.

 

Но в некрасивите е всичко онова,

което красотата често взема:

обноските, сдържаността, ума,

и добротата тиха, спотаена.

 

Обикнат ли, до гроб са верни те,

(че некрасиви са, добре го знаят).

И с чистата невинност на дете

обичат без преструвки чак до края.

 

Най-често в сянката на своя мъж

живеят кротко, предано и просто.

Не тичат те из цъфналата ръж

и на ръце не чакат да ги носят.

 

За некрасивите - за тях да вдигнем тост.

В тях дреме неотприщена стихия...

За тях да се помолиме на Господ,

А за красивите? За тях редовно пият...

 

© Нина Чилиянска All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??