„Да пием за красивите жени.”
Barona38 (Ивайло Терзийски)
Да пием за красивите жени!
Да пием... А за некрасивите? Едва ли...
За тях не са се водили войни.
И в стихове не ги е никой галил.
Красивите са... Ясно.То се знай -
Венера, Клеопатра, Мона Лиза...
Със тях в душата ни е ад и рай.
За тях играем с утроена миза.
Но в некрасивите е всичко онова,
което красотата често взема:
обноските, сдържаността, ума,
и добротата тиха, спотаена.
Обикнат ли, до гроб са верни те,
(че некрасиви са, добре го знаят).
И с чистата невинност на дете
обичат без преструвки чак до края.
Най-често в сянката на своя мъж
живеят кротко, предано и просто.
Не тичат те из цъфналата ръж
и на ръце не чакат да ги носят.
За некрасивите - за тях да вдигнем тост.
В тях дреме неотприщена стихия...
За тях да се помолиме на Господ,
А за красивите? За тях редовно пият...
© Нина Чилиянска Все права защищены