Sep 30, 2008, 7:54 AM  

Това, което търсим до края 

  Poetry
572 0 4

Не вярвах толкоз лесно да си кажа,
че ти си имаш свои светове
и в тях едва ли искаш да поканиш
една жена - пораснало дете.

Една жена, готова да обича,
обременена с минали сълзи,
която още може би ще тича
да ти доставя радост, за да й простиш.

Дали защото не е първа младост
и не изобщо първата любов,
с такова облекчение отказваш
и толкова категорично си суров.

Изчерпал си, аз също съм изчерпала
хормони ли, енергия - не знам.
Ранявани от толкова предателства,
не сме готови в пътя за натам,

където би ни чакало блаженство -
съмняваме се ще е кратко то.
Да не говорим, че без съвършенство
не щеме да приемаме света.

И все пак нещо ме човърка,
да кажа: "С тебе може би грешим".
Не чакай нови дарове съдбата
да ни направи в тоз свят нелюбим.

Вземи това, което заслужаваш,
но без да мислиш, ще е кратко то.
Каквито и преврати с нас да стават,
все пак това, което търсим, е любов.

© Павлина Гатева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Ооо, много се раздвам да открия още един, според мен, изключително талантлив автор в сайта!Пишеш много хубаво, Павлина!Като имам време ще прочета и другите ти произведения!
  • Чудесен стих! Силно! Дано се сбъдне! Поздравления!
  • Великолепно!!!
    Докосна ме дълбоко!
  • Любов е!Поздрави за прекрасния стих!
Random works
: ??:??