В живота има шокови моменти,
прииждащи без повод и без ред.
На петдесет узнаваш с изненада,
че орган е не само "стърчащият отпред".
Шкембета, бъбреци, сърца, далаци
и много други се наложи да открия.
Е, право да ви кажа, не го вярвах,
но ний сме били пълни с карантия.
Устроени сме били твърде сложно -
със органи и всякакви системи.
А те понякога се скапвали фатално.
И ни прецаквали със куп проблеми.
Да кажем, че на всекиго се случва
да пипне болест и нещо да пострада.
Не искам да ви плаша, но си знайте,
че ви очаква страшна изненада.
За Здравна каса няма да говоря
и за всичко, що има да се пати.
Бездушие, безкрайни унижения,
търговци доктори и диви бюрократи.
Не ви отчайвам, смятайте че лъжа,
че съм се разминал просто със късмета.
Ще ви попитам само протоколно,
това ли искахте в осем'сейдевета.
......................................................................
За радост, все още има и лекари,
които помнят Хипократовата клетва.
Поклон пред тях! (малцината)
Куш, началото на Април 2013 год.
© Куш All rights reserved.