Apr 21, 2014, 3:55 PM  

Това небе над селото 

  Poetry » Landscape
518 0 9

Това небе над селото къде е

във синьото на утрото да тъна

когато слъчогледът в ниви зрее

и житни класове ветрецът гъне.

 

И този дим над къщи от огнища

със дъх на мляко, бухнало в котлето,

със кротнали овчици под Градище

и ромол на поточето в дерето.

 

Очите си на извор да измия,

в ливадите ти росни да нагазя,

да слушам трели птичи от Кория 

каква по истинска любов от тази!?

© Иван Христов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??