Jan 6, 2018, 11:01 AM

Товар 

  Poetry » Landscape
257 0 1

Зимата пристига на снежни санки

Влегувам во нова соба

Со стар распоред

Додека другите ништо не знаат

Си забранив да те сакам

И во себе носам товар од планини

Кој не дава да пишувам

Да сонувам како што сакам

Влегувам во нова соба

Со стар распоред

Секој мој збор

Секое цвеќе на масата

Е мој проклет товар.

 

© Sanja Atanasovska All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??