Jan 26, 2018, 11:57 PM

Трајно те губам 

  Poetry » Love
282 1 2

Трајно те губам

засекогаш

меѓу два значајни празника

како што окото ја губи солзата

како што облакот растерува сноп светлина

додека ја прешкртувам својата изгубена младост

додека се губам во непотребни персирања.

 

Трајно те губам

засекогаш

ќе барам нови светови

убави места и убави луѓе.

 

Трајно те губам

изгуби ме и ти мене на патот кон дома.

 

© Sanja Atanasovska All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??