Jul 3, 2012, 1:13 PM

Три погледа любов 

  Poetry » Other
641 0 8

 

Три погледа любов

 

Поглед първи

 

Здравей, Любов! Със своя блясък
огрей ме в слънчевия ден!
Пресей ме като ситен пясък,
но спри завинаги при мен!

 

            В живота, още неизпитан,
            безропотно ме потопи,
            в могъщия космичен ритъм –
            дори от него да боли!

 

С копнежа – приказно далечен,
бъди ти моята мечта!
Със теб, Любов, ще бъда вечен
и ще ме има на света...  

       

Поглед втори 

        

Здравей, Любов! Животът, знаеш,
не ме превърна във герой.
Днес репчиш се, а утре – траеш...
Кошмарно дълъг сън е той.

 

            Седни, с какво да те почерпя?
            То... днес съм само на чорба,
            но ти хапни, снеми ми дерта –  
            да не разказвам за това.

 

Над болки, слабости, проблеми
аз денонощно вече бдя.
Защо така сме уморени
и кой дотука ни довя?

 

Поглед трети

 

Здравей, Любов! Стоя на тъмно,
но си ми нужна, разбери!
По пътя мой е много стръмно,
затуй при другиго иди...    

     

            Иди, например, при децата
            и целите ги попилей!
            Хвани ги право за сърцата –
            до земетръс ги разлюлей!

 

На теб, Любов, съм благодарен –
все пак направи ме сърцат,
дори от някого ударен,
да го обичам на инат!

 

© Росен Гъдев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Това не са стихове, това са песни, които някой трябва да изпее
  • Прекрасно !
  • С лекота изречени истини...Поздравления!
  • Обичам (не на инат)
    стиховете твои да чета.
    Три погледа... Богат,
    богат те прави Любовта!

    Поздрав и за тази творба!
  • Поздрав!
  • Страхотно e!
    Видял си я - наистина!
  • О, Таня, благодаря ти! Като не мога друго, поне да покажа колко съм искрен!
  • Любовта си пръска своите зърна
    в душата ми - поле най-чисто,гладко.
    Корени ще ме дълбаят, стръкчета ще порастат
    ще ме пропукат, но плодът ще бъде сладък...

    Харесва ми, Рос! Както винаги си искрен! Хубав стих, премерен!Поздрав!
Random works
: ??:??